Adatvédelmi nyilatkozat (KONTÓ-M Kft. által üzemeltetett honlapokra vonatkozóan)

Az információk felhasználása, adatvédelem és az Internet titoktartási nyilatkozat
Információk a honlapról

A honlap tulajdonosa és működtetője a KONTÓ-M Kft.(Tatabánya, 2800 Tatabánya, Réti u. 16. 3. em. 3.), a továbbiakban: KONTÓ-M Kft.

Az alábbiakban a KONTÓ-M Kft. adatkezelési elveiről olvashat. Kérjük, gondosan olvassa el az alábbi elveket. Az KONTÓ-M Kft.
 jogosult az Adatkezelési elvek megváltoztatására, aminek esetén az új Adatkezelési elveket feltölti a honlapra. A honlap használatával elfogadja az Adatkezelési elveket, ha ezekkel nem ért egyet, kérjük, ne használja az oldalt.

Az KONTÓ-M Kft. felelősséget vállal a weboldal látogatók személyiségi jogainak védelméért és a személyes adatok védelme kiemelten fontos számunkra. Ne feledje azonban, hogy az interneten keresztül továbbított információk biztonsága nem biztosítható.

Értelmező fogalmak

Érintett/Felhasználó: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy – közvetlenül vagy közvetve – azonosítható természetes személy;

Személyes adat: az érintettel kapcsolatba hozható adat – különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret -, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés;

Különleges adat:

a) a faji eredetre, a nemzetiséghez tartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre, az érdek-képviseleti szervezeti tagságra, a szexuális életre vonatkozó személyes adat,
b) az egészségi állapotra, a kóros szenvedélyre vonatkozó személyes adat, valamint a bűnügyi személyes adat;

Hozzájárulás: az érintett akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok – teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő – kezeléséhez;

Tiltakozás: az érintett nyilatkozata, amellyel személyes adatainak kezelését kifogásolja, és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adatok törlését kéri;

Adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja;

Adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése;

Adattovábbítás: az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele;

Nyilvánosságra hozatal: az adat bárki számára történő hozzáférhetővé tétele;

Adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges;

Adatmegjelölés: az adat azonosító jelzéssel ellátása annak megkülönböztetése céljából;

Adattárolás: az adat azonosító jelzéssel ellátása további kezelésének végleges vagy meghatározott időre történő korlátozása céljából;

Adatmegsemmisítés: az adatokat tartalmazó adathordozó teljes fizikai megsemmisítése;

Adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől, feltéve hogy a technikai feladatot az adatokon végzik;

Adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki, vagy amely az adatkezelővel kötött szerződése alapján – beleértve a jogszabály rendelkezése alapján történő szerződéskötést is – adatok feldolgozását végzi;

Adatfelelős: az a közfeladatot ellátó szerv, amely az elektronikus úton kötelezően közzéteendő közérdekű adatot előállította, illetve amelynek a működése során ez az adat keletkezett;

Adatközlő: az a közfeladatot ellátó szerv, amely – ha az adatfelelős nem maga teszi közzé az adatot – az adatfelelős által hozzá eljuttatott adatait honlapon közzéteszi;

Adatállomány: az egy nyilvántartásban kezelt adatok összessége;

Harmadik személy: olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval;

Személyes adatok

Az KONTÓ-M Kft. személyes azonosításra alkalmas adatokat gyűjt: teljes név, születési dátum, telefonszám, e-mail cím de  csak akkor, ha Ön önként adta meg nekünk ezen az oldalon. Ezeket az információkat a szolgáltatások színvonalának növelése, a weboldal tartalom minőségének javítása érdekében használjuk fel, illetve arra, hogy válaszoljunk a megkeresésekre, valamint rendszeres tájékoztatást küldjünk Önnek levélben és e-mail-ben. Az adatkezelés- és feldolgozás jogalapja az érintettek előzetes és részletes tájékoztatáson alapuló, határozott hozzájárulása. A személyes adatok kezelése határozatlan ideig, de legkésőbb az Ön leiratkozásáig tart.

Az adatkezelő adatai:

Adatkezelő, adatfeldolgozó neve, címe, elérhetőségei: KONTÓ-M Kft. Tatabánya, 2800 Tatabánya, Réti u. 16. 3. em. 3. Ettől eltérő adatkezelés esetén tájékoztatást adunk, amikor Ön megadja az ehhez szükséges információkat. Ahol Ön hozzájárulását adja az adatkezeléshez, mi hasznos információkkal, hírekkel szolgálhatunk, értesíthetjük új szolgáltatásainkról, illetve kérhetjük az Ön véleményét szolgáltatásainkkal kapcsolatban, amennyiben Ön ehhez hozzájárulását adja.

Kérjük, szíveskedjék figyelembe venni, hogy személyes adatainak megadásával Ön hozzájárul, hogy a rendelkezésünkre bocsátott információkat a fenti célokra feldolgozzuk.

Tájékoztatjuk, hogy ezt a honlapot és bármilyen adatbázist, amely Ön által megadott információkat tartalmaz, az adatvédelmi irányelvvel, valamint az Információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (A továbbiakban: “Infotv.”) rendelkezéseivel összhangban kezeljük.

Ön jogosult kérelmezni az adatkezelőnél tájékoztatását személyes adatai kezeléséről, személyes adatainak helyesbítését, valamint személyes adatainak törlését vagy zárolását. Ön jogosult másolatot kérni az KONTÓ-M Kft. Önre vonatkozó adatkezelésével kapcsolatos információkról és amennyiben azok pontatlanul szerepelnek, kérheti azok helyesbítését.

Az adatkezelő tájékoztatást ad az érintett általa kezelt, feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá – az érintett személyes adatainak továbbítása esetén – az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről. A tájékoztatás megtagadása esetén az Adatkezelő írásban közli Önnel, hogy a felvilágosítás megtagadására mely jogszabályi rendelkezése alapján került sor. A felvilágosítás megtagadása esetén az Adatkezelő tájékoztatja Önt a bírósági jogorvoslat, továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (a továbbiakban: Hatóság) fordulás lehetőségéről. Ezen kívül Önt megilleti a személyes adatai kezelése elleni tiltakozás joga is. Amennyiben a tiltakozása alapján az Adatkezelő által meghozott döntéssel nem ért egyet, úgy bírósághoz fordulhat az Infotv-ben foglaltak feltételek szerint.

Amennyiben Ön az Adatkezelőnek a kérelem tárgyában meghozott döntésével nem ért egyet, az ellen – annak közlésétől számított 30 napon belül – bírósághoz fordulhat.

Jogorvoslati lehetőséggel, panasszal, bejelentéssel a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni.

Az adatkezeléssel kapcsolatos részletes jogokat és jogorvoslati lehetőségeket az Infotv. 14. § – 23. §, valamint az 52. § – 71.§ tartalmazza.

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.

Honlap: http://www.naih.hu

E-mail:

Ha kapcsolatba kíván lépni a velünk, elérhet minket postai úton:KONTÓ-M Kft. Tatabánya, 2800 Tatabánya, Réti u. 16. 3. em. 3. címen.

Személyes adatok megosztása

A KONTÓ-M Kft. harmadik fél részére semmilyen célból sem ad el, illetve kölcsönöz személyes információkat. Bizonyos speciális esetekben, a következő körülmények között tesszük közzé személyes információit:

a jelen adatvédelmi nyilatkozatban megjelölt adatfeldolgozók jogosultak hozzáférni az adatokhoz a jelen nyilatkozatban foglalt terjedelemben.
amennyiben okunk van azt gondolni, hogy személyes információk felfedése szükséges annak érdekében, hogy azonosítsuk azokat a személyeket, felvegyük a kapcsolatot azokkal a személyekkel, ill. jogi eljárást indítsunk azok ellen a személyek ellen, akik Önnek kárt okozhatnak; vagy a KONTÓ-M Kft. jogaiban és tulajdonában kárt okoznak, ill. beleavatkoznak az KONTÓ-M Kft. működésébe, vagy akik a honlap egyéb használóinak okoznak kárt, ill. tevékenységeikkel bárkinek is kárt okoznak.
amikor a törvény szükségessé teszi, ill. amikor a törvényt betartató hatóságok kérik azt bűnügyi kivizsgálásokkal kapcsolatban, vagy amikor a polgári, ill. a közigazgatási hatóságok függő polgári ügyek és közigazgatási eljárások kivizsgálásakor kérik azt.

Nem személyes adatok

Az KONTÓ-M Kft. gyűjt statisztikai célra személyes azonosításra nem alkalmas információkat is. Ezek a  célok: pl. a weboldal látogatók számának követése, hány felhasználó töltötte le a weboldal egyes oldalait, valamint a látogatóink internet szolgáltatóinak domain nevét. Ezeket a statisztikai információkat arra használjuk, hogy megértsük, hogyan használják látogatóink weboldalainkat, ezáltal javítva szolgáltatásainkat. Ebben a folyamatban személyes adatokat nem osztunk meg.

Felelősség

A Honlap használatából eredő kockázatot Ön viseli. Az információk technikai pontatlanságokat vagy nyomdai hibákat is tartalmazhatnak. KONTÓ-M Kft. fenntartja magának a jogot, hogy bármikor, előzetes értesítés nélkül kiegészítse, törölje vagy módosítsa a Honlapon található információkat.

KONTÓ-M Kft. nem vállal garanciát, beleértve, de nem kizárólagosan a Honlapon található információknak vagy tartalomnak bármilyen konkrét célra való alkalmazhatóságáért, valamint megfelelőségéért, továbbá használatáért.

KONTÓ-M Kft. nem vállal felelősséget bármilyen fajta, a Honlapon megjelenő információval vagy tartalommal okozott károkért, beleértve, de nem kizárólagosan, a közvetlen, közvetett, következményekből eredő vagy előre nem látható károkat. Jelen felelősséget kizáró, illetve korlátozó rendelkezés nem érinti a szándékosan okozott, továbbá emberi életet, testi épséget vagy egészséget megkárosító szerződésszegésért való felelősséget.

KONTÓ-M Kft. nem vállal felelősséget azokért a károkért, amelyek a Honlap létezéséből, használatából, használatra képtelen állapotából, nem megfelelő működéséből, meghibásodásából, teljes egészére vagy csak egy részére vonatkozó – akár előzetes értesítés nélküli – szüneteltetéséből, illetve a teljes leállításából, eredően, továbbá vonal- vagy rendszerhibából, esetlegesen általa hordozott vírusból, vagy az adatok bárki által történő illetéktelen megváltoztatása következtében keletkeztek.

Cookie-k

Ez a Honlap egy úgynevezett „süti” technikát is felhasználhat. A süti egy olyan kis szövegfájl, amelyet a honlap szolgáltatója helyez el az Ön számítógépének merevlemezén. A sütik további funkciókat biztosítanak a Honlap számára, illetve segítségükkel pontosabban fel tudjuk mérni a Honlap használatát. Például, a szerverünk be tud állítani egy olyan sütit, amelynek segítségével Önnek nem kell többször is megadnia jelszavát, amikor Honlapunkat kívánja meglátogatni. Bármilyen esetben is használunk sütiket, nem gyűjtünk össze olyan információkat, amelyek személyesen azonosítják Önt. Az egyetlen olyan személyes azonosító információ, amelyet az KONTÓ-M Kft. közvetlenül begyűjt, az az Ön által önkéntesen megadott információ.

Önnek módjában áll engedélyeznie vagy elutasítania a sütiket. A legtöbb Internetes böngésző automatikusan engedélyezi a sütiket, de böngészője beállításainak módosításával Ön elutasíthatja ezeket, illetve, amennyiben úgy kívánja, a süti tárolását megelőzően figyelmeztetést is kaphat. Kérjük, amennyiben többet szeretne megtudni ezekről a funkciókról, és pontosítani kívánja süti beállításait, tekintse meg Internetes böngészőjének utasításait vagy segítő képernyőjét. Amennyiben úgy dönt, hogy a sütiket elutasítja, előfordulhat, hogy Honlapunk vagy más honlapok interaktív funkcióit nem tudja majd teljes egészében kihasználni. Hozzájárulása visszavonásáról szóló nyilatkozatát kérjük, lehetőség szerint az alábbi címre valamelyikére küldje meg: KONTÓ-M Kft. Tatabánya, 2800 Tatabánya, Réti u. 16. 3. em. 3.

Biztonság

Az ELEKTÍV MEDICAL Kft. szabványnak megfelelő tűzfallal és jelszó védelemmel ellátott biztonsági adathálózatot működtet. Az KONTÓ-M Kft. biztonsági intézkedései segítségével mindent megtesz azért, hogy az ellenőrzése alatt álló felhasználói adatok elvesztését, helytelen használatát, ill. megváltoztatását kiküszöbölje. A lent kiemelt esetektől eltekintve, kizárólag csak az arra jogosult alkalmazottaknak van hozzáférése az Ön által megadott információkhoz. Ezen túlmenően szigorú szabályok vonatkoznak azokra az KONTÓ-M Kft. alkalmazottakra, akiknek vagy a felhasználók információinak adatbázisához, vagy a szolgáltatásokat működtető szerverekhez van hozzáférésük. Mivel azonban nem garantálható, hogy az adatok nem tűnnek el, helytelen felhasználásuk, valamint megváltoztatásuk nem következik be, megteszünk minden erőfeszítést annak érdekében, hogy megelőzzük e szerencsétlen történéseket.

Információkérés

Az Önnel kapcsolatos nálunk tárolt információiról másolatot kérhet, illetve bármikor visszavonhatja információinak a fent említett módon történő felhasználásra vonatkozó beleegyezését, címünkre (KONTÓ-M Kft. Tatabánya, 2800 Tatabánya, Réti u. 16. 3. em. 3.) eljuttatott felkeresésével.

 
Módosítások

Alkalmanként módunkban áll megváltoztatni jelen Adatvédelmi Nyilatkozatunkat. Amennyiben lényegbevágó változtatásunkat hajtunk végre, ezekről értesítést is közölhetünk Honlapunkon. Szeretnénk javasolni, hogy időnként tekintse át újra jelen Adatvédelmi Nyilatkozatunkat annak érdekében, hogy naprakész tájékoztatást kaphasson arról, hogy milyen módon próbáljuk megvédeni az általunk begyűjtött személyes azonosító információkat. Honlapunk folyamatos használatával Ön elfogadja Adatvédelmi Nyilatkozatunkat és az általunk végrehajtott változtatásokat is.

Kapcsolat

KONTÓ-M Kft. Tatabánya, 2800 Tatabánya, Réti u. 16. 3. em. 3.